Składniki:
- 20 dag. kaszy kuskus
- 2 pęczki natki pietruszki
- 2 pomidory
- 1 ogórek wężowy
- sok z cytryny
- oliwa
- sól
Składniki: 30 dag. kaszy jęczmiennej 1 marchew 1 seler 1 por 15 dag. fasola ugotowanej posiekana natka Przygotowanie: Kaszę ugotować z pokrojonymi w kostkę warzywami. Wyłożyć na talerze, wymieszać z ugotowaną fasolą, posypać posiekaną natką. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Składniki: 1 szklanka kuskus 1,5 szklanki wody 2 szklanki mrożonej mieszanki warzyw (zupa jarzynowa) 1 pierś z kurczaka ¼ szklanki rodzynek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy, obrany, rozgnieciony czosnek, mąkę, sól, pieprz, odstawić…
Składniki: 1 szklanka kuskus 1 szklanka wody ½ szklanki białego wina 1 filet z kurczaka pokrojony w plastry 2 czerwone cebule sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Szparagi obrać, pokroić na krótkie odcinki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać mięso, smażyć aż zacznie się rumienić, dodać wino i wodę, doprowadzić do wrzenia dodać kuskus, przyprawić, a gdy…