Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- 4 łyżki oliwy
- łyżka posiekanego koperku
- sok z czerwonych porzeczek
- sól
- pieprz
Składniki: 1 puszka ananasa w zalewie 30 dag kwaszonej kapusty 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Kapustę kwaszoną drobno poszatkować. Następnie ananasa odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę. Dodać ananasa do kapusty i całość wymieszać. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek.
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej ½ szkl mąki pszennej 2 łyżki nasion kminku ¼ szkl oliwy z oliwek łyżka sproszkowanej papryki cebula ½ główki białej kapusty ½ szkl białego octu winnego 1 szkl zimnej wody sól ½ szkl kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Do miski wrzucić mięso pokrojone w kostkę, dodać mąkę oraz kminek. Całość dokładnie…
Składniki: 1 kg kapusty włoskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki 2 łyżeczki posiekanych listków tymianku ¼ szkl wytrawnego sherry sól pieprz starty parmezan Sposób wykonania; Kapustę włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie ją odcedzić, zostawiając ½…
Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 jabłko 1 łyżka brązowego cukru Sposób wykonania: Kapustę podzielić na cząstki, usuwając zdrewniały głąb po czym pokroić je w paseczki. Następnie oprószyć kapustę solą oraz gałką muszkatołową i przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem.…