Składniki:
- 1 kg szczawiu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 żółtko
- 2 ząbki czosnku
- ½ szkl słodkiej śmietanki
- sól
- pieprz
Składniki: 4 jaja ugotowane na twardo 4 kotlety wieprzowe (bez kości) 4 cienkie plastry tłustej szynki 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sok z cytryny 1-2 łyżki mąki łyżka smalcu 2 łyżki masła pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety delikatnie zbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem i skropić sokiem z…
Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo surowe jajo 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach po 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich i koperku łyżka posiekanego zielonego estragonu 3 łyżki gęstej śmietany 2-3 łyżki tartej bułki 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki przepuścić przez maszynkę. Następnie dodać do nich posiekany koperek, orzechy, estragon oraz śmietanę.…
Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…
Składniki: 6 jajek 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy ½ pęczka koperku ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie żółtka utrzeć razem z musztardą i majonezem po czym dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki ora koperek. Doprawić…