Składniki:
- 6 świeżych jajek
- 1 duża młoda cebulka
- ½ łyżki posiekanej natki pietruszki
- ½ łyżki posiekanej świeżej bazylii lub estragonu
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 10 dkg pokruszonego białego sera
- 2 łyżki mała
- sól, pieprz
Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka ½ pokrojonej w kostkę papryki ½ pokrojonej w kostkę cebuli 1 łyżka masła 1 łyżeczka oleju sól, pieprz żółty ser Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło z olejem dodać paprykę i cebulkę, powoli smażyć mieszając. W miseczce wymieszać jajka, mleko, sól i pieprz. Zawartość miseczki przelać na patelnię, smażyć…
Składniki: 80 dkg tartego żółtego sera gruyera i ementalera 2 ząbki czosnku 1/2 l białego wytrawnego wina 50g wytrawnej wiśniówki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta sody oczyszczonej szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz 8 zielonych jabłek 2 szklanki prażonych rozdrobnionych orzechów Sposób przyrządzenia: Zestaw do fondue składa się z podstawki z palnikiem na paliwo stałe lub…
Składniki: 2 jajka 3 plasterki szynki 1 pomidor 1/4 pęczka szczypiorku sól, pieprz mielony 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w paseczki i usmażyć na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora. Chwilę smażyć. Wbić jajka. Wsypać usiekany szczypior. Posolić, popieprzyć. Smażyć mieszając aż jajka się zetną.