Składniki:
- 80 dag filetów suma
- 40 dag kwaśnych jabłek
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg cykorii 4 grube plastry wędzonego boczku ½ kg winnych jabłek 2 cebule 1 łyżka cukru 3 łyżki masła 3 łyżki soku cytrynowego sól pieprz Sposób wykonania: Cykorię przekroić wzdłuż na cztery części usuwając głąb. Następnie boczek pokroić w kostkę a obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które skropić sokiem z cytryny. Na 2…
Składniki: 2 cebule 1 jabłko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka curry 1 op słodkiej śmietany sól cukier Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażyć posiekaną cebulę. Po kilku minutach dodać starte na tarce jabłko. Gdy cebula się zazłoci zalać całość szklanką wody. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem…
Składniki: 4 filety śledziowe 1 cebula 1 jabłko winne 1 łyżka soku cytrynowego 1 op śmietany szczypta cukru szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Filety śledziowe ułożyć w słoju. Następnie śmietanę wymieszać z posiekaną cebulą, obranym i startym jabłkiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem pudrem. Śmietaną zalać śledzie. Przed podaniem…
Składniki: 8 filetów śledziowych 1 cebula 1 winne jabłko ½ cytryny 1 op gęstej śmietany 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku Sposób wykonania: Filety ułożyć na blacie skórą do dołu. Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego. Następnie zrolować śledzie i spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły.…