Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos curry z jabłkiem Ali

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka curry
  • 1 op słodkiej śmietany
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Po kilku minutach dodać starte na tarce jabłko.
Gdy cebula się zazłoci zalać całość szklanką wody.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Po tym czasie sos zdjąć z ognia i lekko przestudzić po czym zmiksować na gładki sos.
Dodać śmietanę, curry, sól i pieprz do smaku.
Gotować nie przerywając mieszania około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *