Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki z pomarańczami w słodkim sosie

Składniki:

  •  4 pomarańcze
  • 4 buraki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Buraki ugotować do miękkości, gdy ostygną obrać je i pokroić w plasterki.
Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do buraków.
Następnie musztardę wymieszać z oliwą, miodem oraz sokiem pomarańczowym.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać buraki i pomarańcze.
Delikatnie przemieszać i udekorować skórką z pomarańczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *