Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy w śmietanie z jabłkiem Tomasza

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 winne jabłko
  • ½ cytryny
  • 1 op gęstej śmietany
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:
Filety ułożyć na blacie skórą do dołu.
Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego.
Następnie zrolować śledzie i spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły.
Przełożyć je do naczynia i posypać posiekaną cebulą.
Natomiast obrane jabłko zetrzeć na tarce, skropić je sokiem z cytryny i wymieszać razem ze śmietaną.
Rozłożyć jabłko na wierzchu śledzi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *