Składniki:
- 4 jabłka
- 50 g orzechów włoskich
- 30 g rodzynków
- 3 łyżki miodu
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła
Składniki: 500 g kaszanki 2 jabłka 2 łyżki masła 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kaszankę pokroić na porcje i smażyć na grillu. W między czasie obrane jabłka pokroić na czwartaki, które obsmażyć an rozgrzanym maśle około 6 minut. W połowie smażenia oprószyć je cukrem oraz majerankiem. Gdy cukier zacznie…
Składniki: 4 jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny 7 dag rodzynek kawałek imbiru (ok. 3 cm) 3 łyżki brązowego cukru 2 szklanki soku jabłkowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ŁYŻKI OLEJU WIELKOPOLSKIEGO 4 medaliony z polędwiczek wieprzowych sól pieprz 2 łyżki masła natka pietruszki Przygotowanie: Sos jabłkowy: Jabłka umyj, obierz i posiekaj.…
Składniki: 2 jabłka 4 kromki pełnoziarnistego chleba 15 dag. sera ementaler masło do smarowania pieprz 8 listków szałwii Sposób przygotowania: Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Chleb podpiekać na grillu po jednej stronie. Ser zetrzeć na tarce. Odwrócić kromki i tę stronę, której nie opiekaliśmy, posmarować masłem. Ułożyć kawałki jabłka na…
Składniki: 500 g jabłek 3 łyżki cukru skórka starta z 1 cytryny 3 łyżki masła 80 g mielonego maku 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Masło spienić w rondelku na małym ogniu. Wówczas dodać mak. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem pudrem. Następnie obrane jabłka pokroić na cząstki, które zalać 250 ml wody.…