Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jabłek

Kwaszone jabłka

Składniki: jabłka 4 kg woda 4 l sól 4 dag cukier 8 dag mąka 4 dag Sposób przyrządzenia:Owoce dokładnie umyć pod wodą, następnie ułożyć je w naczyniu. Należyzagotować wodę wraz z dodatkiem soli i cukru, po czym część z niejwymieszać z mąką żytnią i zmieszać z pozostała częścią wody, proszęzalać nią przygotowane wcześniej jabłka. Wszystko…

Kompot z jabłek Ilony

Składniki: jabłka 1/2 kg woda 3 szklanki cukier 4 łyżki goździki 4 sztuki Sposób przyrządzenia: Wodę należy zagotować z cukrem oraz goździkami. Jabłka należy dokładnie umyć, nie obierając ich należy pokroić je w plasterki. Pokrojone owoce należy wrzucić na gotujący się syrop. Gotować całość przez 5- 7 minut, zestawić, podawać na gorąco lub na zimno…

Mus jabłkowy Ilony

Składniki: truskawki 1/2 kg cukier 5 łyżek kostki lodu cukier waniliowy 1 opakowanie bita śmietana Sposób przyrządzenia:Truskawki należy odszypułkować, umyć i zmiksować z kilkoma kostkami lodukilkom wraz z cukrem waniliowym, w międzyczasie należy dosładzać cukremdo smaku. Masę truskawkową należy przełożyć do pucharków, po czymudekorować łyżką bitej śmietany. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Jabłka z sokiem owocowym

Składniki: jabłka 4-5 sztuk cukier 2 łyżki sok wiśniowy 4 łyżki Sposób przyrządzenia:Jabłka należy dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyćgniazda nasienne. We wgłębienia należy wsypać cukier, następnie jabłkanależy ułożyć na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Jabłka należypodlać kilkoma łyżkami wody i zapiec w piekarniku. Jabłka po upieczeniunależy ułożyć na talerzach lub półmiskach i od…