Składniki: 1 udziec indyka (ok. 1 kg) 3 ząbki czosnku 10 dag margaryny 1/2 szklanki bulionu sól, pieprz 60 dag małych marchewek 40 dag mrożonego groszku 1 łyżka posiekanej natki tymianek, listek laurowy Sposób przyrządzenia: Mięso umyć. Czosnek obrać, pokroić w ćwiartki, naszpikować nim mięso, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na rumiano na łyżce margaryny.…
Tag: z indyka
Zupy
Zupa wiosenna z indyka
by Bahus • • 0 Comments
Indyk
Faszerowany filet z indyka
by marek • • 0 Comments
Cykl – przepisy mistrzów Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia: Filety…
Indyk
Galaretka z indyka
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • indyk • 10 dag słoniny • 45 dag cielęciny • 25 dag wątróbki cielęcej • sól, pieprz • 3 jaja • 2 bułki • ozór cielęcy • włoszczyzna • nóżki cielęce • 2 białka Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego indyka, odrzuciwszy podroby, rozpłatać ostrożnie na grzbiecie, wyjąć kości, skroić mięso, jakie przy kościach zostało, posolić…