Składniki: uda z indyka dowolny zestaw warzyw przyprawy Sposób przyrządzenia: Udko gotujesz w osolonej wodzie z dodadkiem liścia laurowego do miękkości(ok.2godz.)Obierasz od kości rzucasz na rozgrzany tłuszcz,zaraz za mięskiem pokrojoną cebulkę,marchewkę(dodajesz warzywa jakie chcesz jakie lubisz im więcej tym lepiej,dodane mogą być również pieczarki)lekko podsmarzasz podlewasz wodą doprawiasz i dusisz aż warzywa będą miękkie.Smacznego
Tag: z indyka
Indyk
Udka indycze na dziko z sosem orzechowym
by Eljot • • 0 Comments
Składniki: • 4 udka indycze • 1/2 kg pomidorów • 1/2 szklanki bulionu • 1/2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich • 3 ząbki czosnku • 1 łyżeczka ostrej papryki • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej • olej do smażenia • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka indycze natrzyj solą, pieprzem i…
Indyk
Potrawka z indyka
by Eljot • • 0 Comments
Indyk
Pasztet z indyka
by marek • • 0 Comments
Indyk
Rolada z indyka
by marek • • 0 Comments
Oczyścić zwyczajnym sposobem indyka, odjąć od niego podrób, a z całego indyka ściągnąć ostrożnie skórkę. Mięso z niego wraz z kośćmi ugotować krótko z włoszczyzną i korzeniami, a po ugotowaniu pokrajać mięso jak najdrobniej, wątróbkę od indyka na surowo utrzeć i domieszać do mięsa, potem dodać drobno krajanej gotowanej słoniny, trochę cielęciny gotowanej, korniszonów, trufli,…