Składniki:
- jajka na twardo 5 sztuk
- ryba wędzona 10 dag
- grzybki z octu 6 sztuk
- papryka 1/4 sztuki
- majonez 3 łyżki
- szczypior posiekany 2 łyżki
- sól
- pieprz
Składniki: 600 g pieczarek ½ szkl. mąki 6 łyżek masła sól Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić je w plasterki, które oprószyć solą. Następnie obtoczyć je w mące i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, Usmażyć na miękko. Idealne jako dodatek do białego chleba. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Bogdan Kmita
Składniki: 1 płat (230 g) ciasta francuskiego 1 jajko 14 świeżych smardzów 2 łyżki posiekanej szalotki 1 łyżka niesolonego masła ¼ szkl. madery ½ szkl. bulionu warzywnego ½ szkl. śmietany sól pieprz 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 25 ugotowanych czubków szparagów Sposób wykonania: Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów, które posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć na…
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 3 szalotki ½ łyżeczki soli 300 g grzybów ¼ łyżeczki pieprzu ¼ szkl. wytrawnego białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki, oprószyć je solą i trzymać na ogniu około 3 minut. Po tym czasie wrzucić bardzo drobniutko posiekane grzyby. Doprawić do…
Składniki: suszone grzyby 10 sztuk bułka 3-4 kromki śmietana 3 łyżki jajka na twardo 2 sztuki masło 4 łyżki posiekane orzechy włoskie 1 szklanka bułka tarta 1 szklanka jajka 2 sztuki sól pieprz cebula 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Grzyby należy na kilka godzin namoczyć, ugotować i odcedzić. Kromki bułki namoczyć w śmietanie. Na patelni na…