Składniki: 750 g filetów z ryby morskiej 50 g mąki 100 g cebuli 50 g koncentratu pomidorowego 150 g zielonego groszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 szkl rosołu 2 łyżki oleju sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Filety rybne skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem po czym pokroić je…
Tag: z groszkiem
Schab
Schabowe z groszkiem
by Jadwiga Bugała • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…
Owoce morza
Owoce morza z ryżem i warzywami
by Jacek Marecki • • 0 Comments
Warzywa
Puree z groszku Ali
by Ala Tracz • • 0 Comments
Składniki: 600 g zielonego groszku 2 łyżki śmietany 2 łyżki masła cukier sól pieprz Sposób wykonania: Groszek zalać osoloną wodą. Dodać jeszcze szczyptę cukru i trzymać na ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić i przetrzeć przez sito i doprawić do smaku. Następnie przesmażyć puree rozgrzanym maśle, wówczas dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Jajka
Jajka sadzone na zielonym groszku
by Agnieszka • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 50 g groszku konserwowego łyżeczka masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Groszek odcedzić po czym wrzucić na patelnie rozgrzanym tłuszczem. Następnie na groszek wbić jajka, które oprószyć solą. Trzymać na ogniu do momentu, aż jajka się zetną. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszkę