Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza z ryżem i warzywami

 

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanego ryżu na sypko
  • 2 łyżki masła
  • ½ kg owoców morza
  • 1 puszka groszku konserwowanego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • olej
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 szklanka bulionu
  • liść laurowy

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce morza umyć, osączyć na papierowym ręczniku i podsmażyć na patelni. Warzywa, obrać pokroić w małą kosteczkę, dodać liść laurowy i zagotować. Gdy warzywa będą miękkie wywar odcedzić, na wywarze gotować ryż. Dodać łyżkę masła i łyżeczkę curry. Gdy ryż będzie sypki, połączyć z owocami morza i ugotowanymi warzywami dodać resztę masła i groszek z puszki. Wymieszać wszystko dokładnie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *