Składniki:
-
- 60 dkg mielonego mięsa wieprzowo-drobiowego
- jajko
- 2 średnie cebule
- sól czosnkowa
- pieprz do smaku
- ½ szklanki włoskich orzechów
- kilka liści sałaty lodowej
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- olej
Składniki: ½ szklanki startego parmezanu ½ szklanki rzeżuchy ½ łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki ostrej musztardy 4 kiełbaski na grilla 4 cienkie plastry chudego boczku Sposób przyrządzenia: Utarty ser, posiekaną rzeżuchę, pieprz, wymieszać z musztardą. Kiełbaski naciąć wzdłuż i napełnić masą, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami i grillować. Podawać z zieloną sałatą.
Składniki: ½ ananasa 1 owoc mango 10 dkg truskawek 1 puszka mandarynek 2 łyżki cukru Sposób przyrządzenia: Ananasa obrać i pokroić w kostkę. Mango umyć przekroić na pół, usunąć pestkę, owoc obrać i pokroić w kostkę. Truskawki opłukać , osączyć na sicie i przekroić na połówki. Mandarynki osączyć z zalewy. Owoce na przemian nabijać na…
Składniki: 80 dkg sardynek sok z cytryny 4 łyżki stołowe świeżego masła sól do smaku kilka małych porów/ białe części/ 2 cytryny kilka listków laurowych Sposób przyrządzenia: Sardynki rozkroić i dokładnie umyć, odciąć łby, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. Do każdej ryby włożyć jeden listek laurowy…