Składniki:
- 40 dag białej fasoli,
- 25 dag wieprzowiny,
- 1 średnia cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 200 ml przecieru pomidorowego,
- 6 plasterków hiszpańskiej kiełbasy czosnkowej ( można zastąpić czosnkowym salami),
- oliwa z oliwek,
- sól i pieprz.
Skład: 25 dag fasoli Jaś, 10 dag wędzonego boczku, 8 dag cebuli, 1 dag mąki, 6 dag masła, 0,5 l bulionu (może być z kostki), 6 dag śliwek suszonych, 2 dag rodzynków, 1 1/2 dag miodu, 1 łyżeczka karmelu sól i pieprz. Sposób przyrządzenia: Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Boczek pokroić w paski i…
Skład: 600 g zielonej fasolki szparagowej, 30dkg kielbasy 80 ml oliwy, 6 zabkow czosnku, 150 g tartej bulki, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać…
Fasolke szparagowa podgotowac na półtwardo odsaczyc . Na patelni rozgrzać łyżke oliwy z oliwek dodać rozgnieciony czosnek po ok minucie dodac fasolkę dusić ok 2 minuty doprawic sola . Od niedawna tym sie zajadam tylko nie wiem na jak długo 😉 Ewa
Skład: 40dkg fasoli 2 selery (30dkg) 3 cebule 2 jabłka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 15dkg żółtego utartego sera sól cukier czerwona sproszkowana papryka Sposób przyrządzenia: Fasolę przebrać, umyć, namoczyć i pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokroić. Dodać…