Składniki: 1 kg filet z łososia sok z cytryny sól, biały pieprz 2 pomidory zielenina do przybrania Farsz szpinakowy: 50 dkg mrożonego szpinaku 5 dkg orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku oliwa 2 3 żółtka jaj sól, biały pieprz Sposób przygotowania: Filet z łososia dokładnie oczyścić z resztek ości, umyć, osuszyć. Bardzo ostrym nożem ostrożnie przeciąć…
Tag: z farszem
Kurczak
Kurczak nadziewany pychotka
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kurczak o wodze około 2 kg
- 1 mały kalafior
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- kilka małych marchewek
- kiełki
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Farsz:
- 15 dag wieprzowiny
- 10 dag wołowiny
- 1 cebula
- 20 dag wątróbki drobiowej
- 1 gruby naleśnik
- 1 sucha bułka kajzerka
- 4 ząbek czosnku
- 4 jajka
- natki pietruszki
- masło
- pieprz ziołowy
- sól, pieprz czarny
Sos pieczarkowy
- 25 dag pieczarek
- 10 dag śmietany
- 1 szklanka bulionu z kostki
- 1 cebula
- mąka
- sól
- pieprz
- tłuszcz
Wołowina
Polędwica wołowa faszerowana
by Krysia • • 0 Comments
Składniki: polędwica wołowa filet z piersi kurczaka połowa czerwonej papryki kilka pieczarek cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki 2 jajka mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte piersi z kurczaka lekko zamrozić co znakomicie ułatwi krojenie. Filet z piersi, paprykę, pieczarki, obraną cebulę i czosnek pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i udusić na odrobinie masła. Natkę…