Składniki: 3-4 jarząbki 2 szkl. śmietany 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone jarząbki natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Przełożyć jarząbki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i szczelnie przykryć. Wstawić do rozgrzanego piekarnia i piec około 15-30 minut.
Tag: z dziczyzny
Dziczyzna
Pieczeń z dzika
by albertos • • 0 Comments
Składniki: szynka z dzika 2 kg sól 20 g pieprz 10 g słonina 15 dag smalec 30 dag marchew 30 dag pietruszka 20 dag seler 30 dag cebula 50 dag olej 30 dag cukier 20 g liść laurowy 5 g ziele angielskie 2 g sól 20 dag Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i…
Dziczyzna
Karkówka z dzika
by albertos • • 0 Comments
Składniki: karkówka z dzika 1 kg czerwone wino 1,5 szklanki woda 1 szklanka sól rozmaryn pieprz cebula 1 sztuka szałwia wędzony boczek 30 g olej 30 g mąka 30 g jałowiec 10 ziaren śmietana 3- 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę należy dobrze wymieszać z winem, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać rozgnieciony jałowiec, rozmaryn i…
Dziczyzna
Zając w śmietanie Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • comber 450 g • uda 450 g • smalec 40 g • masło 30 g • mąka 30 g • śmietana 1 szklanka • wywar z kości 1,5 szklanki • sól • pieprz • woda 1/2 litra • ocet 150 ml • cebula 1 sztuka • liść laurowy 4 sztuki • pieprz 5…