Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- 10 dag masła
- szczypta białego pieprzu
- sól
Składniki: 1 kg mięsa cielęcego 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać pieprz oraz majeranek. Wymieszać i natrzeć pastą mięso. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto. Wówczas wlać szklankę gorącej wody i trzymać…
Składniki: 15 dag suszonych śliwek 1 ząbek czosnku 1 kostka bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Śliwki zalać niewielką ilością wody i moczył kilka godzin. Po tym czasie usunąć pestki i gotować w tej samej wodzie w której się moczyły do momentu, aż się rozgotują. Następnie całość zmiksować i dodać kostkę bulionową rozpuszczoną w odrobinie…