Składniki: 50 dag czereśni banan 40 dag kefiru 2 łyżki syropu malinowego 2 łyżki miodu listki mięty Sposób wykonania: Obrany i pokrojony banan zmiksować razem z miodem, kefirem i syropem. Dobrze schłodzone czereśnie pozbawione pestek przełożyć do szklanek i zalać je koktajlem. Udekorować listkami mięty.
Tag: z czereśniami
Listy
Kakaowe ciasto z czereśniami
by Halina Ryszewska • • 0 Comments
Listy
Piaskowe ciasto w białej czekoladzie
by Karolina Brodacka • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki 1 szkl. maki ziemniaczanej 3 szkl. cukru pudru 2 kostki masła 8 jajek 2 szkl. dżemu morelowego kieliszek koniaku 2 tabliczki białej czekolady łyżki słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po 1 jajku. Gdy składniki się połączą dodać obie mąki i…
Listy
Puszyste ciasto drożdżowe z czereśniami
by Marcin Bartocha • • 0 Comments
Składniki: 10 dag drożdży 1 szkl. cukru 4 jajka ¾ szkl. mleka 1 szkl. oliwy szczypta soli 4 szkl. mąki czereśnie tłuszcz do formy Sposób wykonania: Pokruszone drożdże rozpuścić w mleku po czym dodać cukier, roztrzepane jajka, oliwę, sól oraz mąkę. Całość dokładnie wyrobić , przykryć ściereczką i odstawić na całą noc. Następnego dnia ciasto…