Składniki:
- 1/8 szkl. startego chrzanu
- 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli
- 12 rozłupanych ostryg
- ¼ szkl. tłustej śmietany
- pieprz
- 12 azjatyckich łyżek do zupy
- 1 cytryna
Składniki:
Składniki: główka czerwonej kapusty 1 ½ l bulionu 3 grube korzenie chrzanu łyżka masła szkl śmietany łyżka mąki sól pieprz cukier sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić na gotujący się bulion, gotować na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć starty chrzan po czym dodać go do zupy.…
Składniki: ½ szkl żurawin 1 szkl gęstej śmietany łyżka startego chrzanu starta skórka z cytryny szczypta cukru sól Sposób wykonania; Żurawiny dokładnie zmiksować po czym dodać do nich śmietanę, skórkę z cytryny oraz chrzan. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz szczyptą cukru. Jeśli wolicie jednolite sosy można na sam koniec całość zmiksować.…
Składniki:
Składniki: