Składniki: 200 g chrzanu 2/5 szkl. 3 % octu 2-3 łyżki soku z buraków sól cukier Sposób wykonania: Chrzan obrać i zetrzeć na tarce po czym dodać sól, cukier oraz ocet, wymieszać. Następnie wlać sok z buraków i ponownie dokładnie wymieszać, Idealny do mięś i wędlin. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Katarzyna
Tag: z chrzanem
Jajka
Jajecznica z listkami pokrzyw
by Iwona • • 0 Comments
Jajka
Tradycyjne jajka w sosie chrzanowym
by Kornelia • • 0 Comments
Sosy
Sos z chrzanu i rodzynek
by Zośka Białaś • • 0 Comments
Składniki: • 2 łyżki masła • 1,5 łyżki mąki • 2 szkl. mleka • 4 łyżki gęstej śmietany • 2 surowe żółtka • 50 g rodzynek • 1,5 szkl. świeżego startego chrzanu • łyżka soku z cytryny • sól • cukier Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, rozprowadzić mlekiem i trzymać na ogniu do…
Przetwory z ogórków
Ogórki konserwowe
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki: 2 kg małych ogórków baldachy kopru suchego ( po 1 na słoik ) korzeń chrzanu ( 2 cm na słoik) liście laurowe (2 na słoik ) ziele angielskie (po 4 na słoik ) gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik) 1 litr wody 1.5 dag soli 2,5 dag cukru 1 szklanka octu 6 % Sposób przyrządzenia:…