Składniki:
• woda 1 szklanka
• mąka 1 łyżka
• chrzan 2 łyżki
• sól
• pieprz
• tłuszcz
Składniki: 150 g chrzanu 2 łyżki 10% octu łyżeczka cukru sól ¾ szkl. wody Sposób wykonania: Korzeń chrzanu zetrzeć na tarce o małych oczkach, wówczas zalać go wrzątkiem i odstawić na chwilkę pod przykryciem. Następnie doprawić do smaku solą, octem oraz cukrem.
Składniki: korzeń chrzanu ½ szkl. rodzynek łyżka masła 1 szkl. bulionu mięsnego Sposób wykonania: Rodzynki sparzyć wrzątkiem po czym wrzucić do bulionu. Następnie dodać masło, oliwę oraz starty chrzan. Całość wmieszać i doprowadzić do zagotowania. Doprawić do smaku solą. Idealny do gotowanej wołowiny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Aneta
Składniki: 150 g chrzanu ¾ szkl. wody ½ szkl. 3 % octu łyżeczka cukru łyżeczka soli Sposób wykonania: Chrzan zetrzeć na tace po czym sparzyć go wrzątkiem. Następnie gdy ostygnie dodać do niego ocet, sól oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać. Idealny do dań z ryb. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Nina