Składniki: 400 g brokułów 1 cebula 200 g serka gorgonzola 400 g makaronu kolanka sól 1 łyżka oliwy 125 ml śmietany gałka muszkatołowa pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki po czym zblanszować je w osolonej wodzie około 3 minut. Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę po czym zalać ją śmietaną i doprowadzić do…
Tag: z brokułami
Listy
Tagiatelle z sosem brokułowym
by Julia Wrześniak • • 0 Comments
Składniki: 600 g brokułów 600 ml bulionu 1 cebula 1 łyżka masła 300 g makaronu wstążki sól 100 g serka ziołowego 50 g startego parmezanu pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki, które bulionie około 4 minut. Po tym czasie brokuły odcedzić i razem z posiekaną cebulą poddusi na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać 500…
Listy
Gęsty sos brokułowi-serowy
by Artur Targowski • • 0 Comments
Składniki: 600 g brokułów 600 ml bulionu 1 cebula 1 łyżka masła sól 100 g serka ziołowego 50 g startego parmezanu pieprz Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki, które bulionie około 4 minut. Po tym czasie brokuły odcedzić i razem z posiekaną cebulą poddusi na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać 500 ml bulionu spod gotowania…
Listy
Makarom kokardki z brokułami na ostro
by Elżbieta Gowin • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki 7 dkg sera parmezanu 2 średnie brokuły sól, pieprz do smaku 3 papryczki chili 1 kostka masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ drobno posiekać. Brokuły umyć, rozdzielić na różyczki gotować około 15 minut, odcedzić. Ser parmezan zetrzeć…
Listy
Brokuły dla wegetarianina
by Wiktoria Andrzejuk • • 0 Comments
Składniki: 1kg brokułów sok z ½ cytryny ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 5 dkg masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Orzechy lekko przyrumienić na patelni. Brokuły umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie, osączyć na sicie. Roztopić masło. Brokuły posypać posiekanymi orzechami i polać stopionym masłem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.