Składniki:
- 1 ½ kg udźca bez kości
- 150 g wędzonego boczku
- 4-5 ząbków czosnku
- ¼ łyżeczki roztartego rozmaryny
- ¼ łyżeczki roztartej szałwii
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szkl. białego wytrawnego wina
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka tłuszczu
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 600 g baraniny bez kości
- 4 łyżki pasty sardelowej
- 2 filety śledzi
- 8 listków zielonej mięty
- 1 pomidor
- 4-5 ząbków czosnku
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
Read more →
Składniki:
- udziec barani
- 4-5 ząbków czosnku
- łyżeczka tymianku
- łyżeczka rozmaryny
- łyżeczka cząbru
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka szałwii
- ½ szkl. białego wytrawnego wina
- sól
- 2 łyżki masła
Read more →
Składniki:
- ¾ kg baraniny
- ½ kg fasoli
- 2 cebule
- 2 marchwie
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- ½ kg baraniny
- cebula
- jajko
- czerstwa bułka
- olej
- ½ szkl śmietany
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
Read more →