Składniki:
- ¾ kg baraniny
- ½ kg fasoli
- 2 cebule
- 2 marchwie
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Fasolę zalać woda i odstawić na całą noc.
Następnego dnia przełożyć ją do dużego garnka.
Zalać wodą i gotować na małym ogniu.
W między czasie baraninę pokroić na mniejsze kawałki, które przesmażyć a potem wrzucić do fasoli.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Natomiast warzywa obrać i pokroić w kostkę po czym również wrzucić do baraniny i fasoli.
Na koniec wrzucić jeszcze posiekana cebulę, czosnek, liść laurowy oraz pieprzem.
Wymieszać i dusić pod przykryciem około godziny.
W trakcie co jakiś czas mieszając aby potrwa nie przywarła do dna.
Liczba porcji: 5