Składniki:
- 1 awokado
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka skórki starej z cytryny
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka sosu Worcester
- ½ szkl. śmietany
- ½ szkl. majonezu
- ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli
- pieprz
Składniki: 6 ziemniaków ½ słoiczka ostryg 20 dag wędzonego łososia w plastrach 2 ½ dag czerwonego kawioru 1łyżka oliwy 5 dag rukoli 1 awokado ¼ szkl. śmietany 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny sól Sposób wykonania: Ziemianki ugotować na parze do prawie zupełniej miękkości po czym przekroić je na połówki, które ułożyć…
Podaje przepis na topolowe avocado które zostały eksperymentalnie przyrządzone i smakują rewelacyjnie. Składniki: dwa średnio miękkie avocado dwa jajka mleko trochę soli i pieprzu olej (do smażenia) Sposób przyrządzenia: Avocado obrać ze skórki i pokroić w plasterki (ok. 1 cm szerokie). W miseczce rozbić jajka z odrobina mleka, szczyptą soli i pieprzu. Na koniec dodać…
Składniki: 1 pepperoni 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 40 dag osączonych krewetek ze słoika 4 obrane awokado Sposób przyrządzenia: Paprykę posiekać, dodać zmiażdżony czosnek, olej, sok cytrynowy i koperek. Do marynaty włożyć krewetki i odstawić na 5 godzin. Awokado pokroić w plastry, ułożyć…