Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowina

Wołowina w kwaśnym sosie

Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 1/8 litra oleju 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko 1 mały naturalny jogurt kilka kropili sosu worcester 2 łyżki soku z cytryny kilka gałązek natki zielonej pietruszki, szczypiorku i bazylii ¼ litra bulionu warzywnego sól, pieprz, cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Żółtko rozmącić z musztardą, dodać po kilka…

Wołowe zawijane zrazy z warzywami i żółtym serem

Składniki: 4 plastry wołowiny na zrazy 4 plastry surowego boczku czerwona papryka 1 por / biała część / 25 dkg żółtego sera pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, żółty ser w słupki. Por przekroić wzdłuż,…

Kotlety z wołowej polędwicy w warzywach

Składniki: 4 kotlety z polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki  oliwy 1 duża cebula 2 marchewki 1 średni  seler / korzeń/ olej 2 jabłka 3 dkg masła ¼ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oliwę, posiekany czosnek i szczyptę tymianku wymieszać. Kotlety polać marynatą i odstawić na 30 minut,…

Pasta z pieczeni wolowej i jajka

Składniki: 10 dag pieczeni wołowej 2 jaja ugotowane na twardo cebula po łyżce oleju i masła roślinnego odrobina startej gałki muszkatołowej majeranek, sól pieprz Sposób wykonania: Mięso i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekaną cebulę oraz łyżkę oleju i kawałek masła. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz…

Smaczny wołowy rosół z grzybkiem Iwony

Składniki: 75 dkg wołowiny 1 porcja włoszczyzny kawałek kapusty włoskiej 1 cebula 1 dkg suszonych grzybów białko z jednego jajka 3 ziarna ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu czarnego sól natka posiekanej zielonej pietruszki 2 litry wody Sposób przyrządzenia: Mięso gotować na wolnym ogniu, dodać włoszczyznę i grzybki, gdy mięso będzie miękkie osolić. Gotować rosół około…