Składniki: 45 dag mielonej wołowiny ¼ szkl posiekanej cebuli łyżeczka soli 1/8 łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki ostrej musztardy łyżka brązowego cukru 100 g serka śmietanowego 200 g sosu pomidorowego 300 g mieszanki warzywnej pokruszone chipsy kukurydziane Sposób wykonania: Mięso przesmażyć razem z posiekaną cebulą na rozgrzanej patelni. Wówczas dodać serek śmietanowy, cukier, musztardę, sól i…
Tag: wołowina
Porady i Ciekawostki
Ziemniaki z mięsem
by Aleksandra Kusiak • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki masła 3 cebule 3 szkl ugotowanej wołowiny 4 ziemniaki 350 ml bulionu łyżka sosu Worcester sól pieprz resztki sosu z obiadu resztki warzyw z obiadu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę po czym dodać mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać bulion i dodać sól, pieprz i sos Worcester do smaku.…
Porady i Ciekawostki
Ryż zapiekany po toksańsku
by Natasza Romańska • • 0 Comments
Składniki: 45 dag mielonej wołowiny 2 łyżki selera naciowego 2 cebule 2 zielone papryki puszka pokrojonych pomidorów ½ szkl białego ryżu łyżka sproszkowanego chili Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni zarumienić mięso, wówczas dodać drobno posiekany seler, cebulę i paprykę. Całość dokładni wymieszać i poddusić. Następnie dodać pomidory, ryż i chili. Ponownie wymieszać i dusić pod…
Porady i Ciekawostki
Kasza jęczmienna z wołowiną
by Sara Hoffmann • • 0 Comments
Składniki: 1 kg siekanej wołowiny 3 cebule ząbek czosnku 4 szkl poszatkowanej kapusty 3 szkl bulionu wołowego łyżeczka kminku ¼ łyżeczki pieprzu 1 ½ szkl kaszy perłowej Sposób wykonania; Na rozgrzanym oleju wymieszanym z wodą przesmażyć mięso razem z posiekanym czosnkiem około 5 minut. Po ty czasie zdjąć z ognia a do patelni wrzucić posiekaną…
Porady i Ciekawostki
Łatwa zapiekanka kapuściana
by Dorota Barszcz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry boczku 45 dag mielonej wołowiny liście białej kapusty cebula sól pieprz sól czosnkowa ½ łyżeczki oregano 2 szkl ugotowanego ryżu 80 dag kiszonej kapusty słoik sosu pomidorowego Sposób wykonania: Boczek przesmażyć na rozgrzanej patelni na chrupko po czym go odłożyć i przesmażyć mięso. Następnie na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodproengo rozłożyć liście…