Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowe

Sztuka mięsa

Składniki: 2 kg mięsa wołowego (krzyżowa) włoszczyzna cebula masło sól, pieprz ziarnisty ziele angielskie, liść laurowy frytki 2 duże cebule 2 jajka mąka olej Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie myjemy. Wkładamy mięso do wrzącej wody w dużym garnku. Gdy woda ponownie się zagotuje, zmniejszamy ogień. Gotujemy na małym ogniu, woda powinna tylko "mrugać". Dodajemy włoszczyznę, wkładamy…

Befsztyk pychotka

Składniki: 50 dag polędwicy (środkowej) 5 dag masła łyżka oliwy z oliwek gęsta dobra śmietana zielone szparagi ryż sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować w duzej ilości wody, odcedzić, pozostawić w cieple. Mięso pokrajać na porcje, rozbić lekko dłonią. Nadać nożem okrągłą formę, posmarować oliwą, lekko posolić. Natomiast, aby mięso z solą nie leżało długo,…

Befsztyk tatarski

Składniki: •  40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy •  6 żółtek •  2 cebule •  2 ogórki konserwowe •  kilka marynowanych grzybków •  ostra mielona papryka •  płynna przyprawa do zup •  pęczek szczypiorku •  sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli…

Pastasciutta*

Składniki: 1/2 kg wołowiny 3/4 kg różnych jarzyn(w tym1/4 kg cebuli,seler,por, marchewka,zielony groszek,sporo zielonej pietruszki) 30 dag pomidorów szkl oliwy 15 dag utartego żółtego sera sól,pieprz,1/2łyżeczki słodkiej papryki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę.Posypać przyprawami.Obsmażyć na rumiano,podlać trochę wody i dusić do miękkości. Jarzyny zetrzeć na tartce ,cebulę pokrajać w plasterki ,włożyć na rozgrzaną oliwę…