Składniki: 40 dag polędwicy wołowej 4 cienkie parówki 1 pęczek pietruszki musztarda łagodna mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić jak na kotlety. Płaty mięsa posmarować musztardą, na środku położyć parówkę, zawinąć. Obtaczać w mące, smażyć. Zrumienione zrazy podlać wodą i dusić aż sos odparuje i zgęstnieje.
Tag: wołowe
Wołowina
Polędwica wołowa po burgundzku
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej 1 cebula 15 dkg grzybów 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 1 łyżka czerwonego wina 10 dkg żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną polędwice pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim polędwicę na…
Wołowina
Wołowina zapiekana w sosie beszamelowym z brokułami
by edison • • 0 Comments
Składniki: 70 dag wołowiny krzyżowej z kością liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz, przyprawa do wołowiny 20 dag włoszczyzny ½ cebuli 5 dag masła 5 dag mąki 100 ml rosołu 100 ml mleka ¼ cytryny 2 żółtka 150 ml śmietany 8 dag sera żółtego brokuły Sposób przyrządzenia: Umyć mięso i oddzielić kości. W zimnej wodzie…
Wołowina
Wołowina z fasolką szparagową
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny pieczeniowej 50 dkg ugotowanej lub konserwowej fasolki szparagowej 2 małe pomidory 1 cebula zielona cebulka sól, pieprz, ulubiona zioła Sposób przyrządzenia: Umyte mięso pokroić w plastry lub grubą kostkę. W rondlu zalać mięso wodą i dusić powoli aż zmięknie, posolić. Dodać fasolkę, pokrojona w plastry cebulę, powoli gotować. Pomidory sparzyć, obrać…
Wołowina
Gulasz wołowy z jabłkami
by mariola • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wołowiny pieczeniowej 4 winne jabłka 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki piure pomidorowego 2 łyżki śmietany sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Jabłka obrać ze skóry, pokroić w plastry lub ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić mięso, podlać wodą i…