Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 3 łyżki oleju 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej szczypta białego pieprzu 2 zielone drobno posiekane papryczki chili 2 cebulki dymki pocięte na skos 1 czerwona papryka pocięta w makaroniki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej naci kolendry 2 łyżki sosu sojowego ½ szklanki konserwowanych pędów bambusa…
Tag: wołowe
Wołowina
Filet wołowy Mignon
by Daga • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina po pastersku
by Karol • • 1 Comment
Składniki: 80 dkg wołowiny bez kości pokrojonej w grubą kostkę 1/3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 15 dkg piure pomidorowego 2 pomidory pokrojone w ćwiartki 1 szklanka wywaru mięsnego 1 cebula pokrojona w pół plasterki ½ łyżeczki papryki ½ łyżeczki tymianku 3 obrane ziemniaki pokrojone w kostkę 2 szklanki mini marchewek sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…
Inne mięsa
Kabaczeta
by Teresa • • 1 Comment
Składniki: 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 20 dkg mielonego mięsa wołowego zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać mięso wołowe i wieprzowe, przyprawić pikantnie, Z masy formować „kiełbaski” o wymiarach 3 x 5 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C na ruszcie wstawić przygotowane „kiełbaski” piec 15 minut, obniżyć temperaturę do 180 stopni i dopiec.…
Wołowina
Antrykot wołowy z jabłkami
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z górnicy 2 jabłka 2 łyżki oleju ½ szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, pokroić w poprzek na okrągłe plastry, usunąć gniazda nasienne. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety o grubości około 2 cm. Umieścić każda porcję w woreczku foliowym i używając młotka do mięsa rozbić lekko,…