Składniki: polędwiczki wieprzowe 60 dag czosnek 3 ząbki sól pieprz pesto 2 łyżki oliwa 3 łyżki cytrynowy sok 2 łyżki cytryna 1 sztuka pomidor 4 sztuki mozarella 20 dag świeża bazylia Sposób przyrządzenia: Polędwiczki płuczemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy je roztartym czosnkiem oraz solą, smarujemy sosem pesto. Odstawiamy je po posmarowaniu na około…
Tag: wołowe
Wołowina
Befsztyk z krabem
by albertos • • 0 Comments
Składniki: polędwica 50 dag szparagi 8 sztuk mięso kraba 25 dag sos holenderski gotowy 5 łyżek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie ją osuszyć, po czym pokroić na 4 porcje, posolić, oprószyć pieprzem i obsmażyć na grillu z obu stron. Na wierzch polędwicy należy ułożyć mięso z kraba…
Wołowina
Wątróbka po żydowsku
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wołowa wątróbka 1 kg cebula 2 sztuki olej 2 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę dzielimy na dość duże kawałki i pieczemy na ruszcie, miękką zdejmujemy i rozdrabniamy widelcem lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Łączymy z posiekaną i uduszoną na oleju cebulą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super…
Wołowina
Polędwica wołowa zapiekana
by Weronika Mazur • • 0 Comments
Składniki: 500-700 g polędwicy 8-10 ziemniaków 500g grzybów 4-5 pomidorów 6-9 łyżek masła ½ szkl. żółtego sera sól Sposób wykonania: Polędwicę pokroić na mniejsze kawałki, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i obsmażyć. W między czasie ziemniaki pokroić w słupki i również je obsmażyć. Następnie grzyby zalać wodą i gotować około 15 minut. Wszystkie składniki…
Wołowina
Wołowina z zapiekanymi ziemniakami
by Weronika Mazur • • 0 Comments
Składniki: 600 g wołowiny 6-7 łyżek śmietany 1 szkl. startego żółtego sera 8-12 ziemniaków 4-5 cebul 4-5 łyżek masła łyżka posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które zbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą i posmarować połową śmietany. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim kawałki mięsa.…