Składniki: 40 dag gruszek 10 dag wiśni 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie wiśnie przekroić na połówki, usuwając pestki. Następnie śmietanę ubić z cukrem i polać nią owoce.
Tag: wiśnie
Listy
Lody w melonie z wiśniami
by Lidia Lipka • • 0 Comments
Listy
Zupa wiśniowa Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg wiśni • 1 szklanka wody • 20 dkg cukru • 1 łyżka miodu • ½ łyżeczki otartej skórki cytrynowej • 1 łyżeczka cynamonu • 1 goździk • ½ szklanki wiórek kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 50 ml likieru wiśniowego • 5 dkg migdałów Sposób przyrządzenia: Wiśnie umyć, wydrylować. Migdały…