Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Wigilia

Tradycyjny barszcz wigilijny

Skoro mamy już wigilijne uszka to musimy przyrządzić wigilijny klasyczny czerwony barszcz. Aby go przygotować potrzebujesz: buraków, włoszczyzny, majeranku i suszonych grzybów. 
 

Składniki:

  • około 1 kg buraków
  • pęczek włoszczyzny bez kapusty
  • 10 dag suszonych grzybów 
  • 1 łyżka octu
  • 1 szkl zakwasu
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • cukier

Wigilijne uszka Kariny

Nie ma wigilijnego stołu bez domowych grzybowych uszek do barszczu. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: mąki, jajka i oleju do ciasta oraz suszonych grzybów i cebuli do farszu. 
 

Składniki:

  • 30 dag suszonych grzybów
  • 3 cebule
  • ½ kg mąki
  • 1 jajko
  • około 1 szkl wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła 
  • sól
  • pieprz

Pieczeń cielęca w sosie serowym

Składniki: 1 ½ kg cielęciny 2 marchewki 2 cebule 2 łyżki  oleju ¼ litra bulionu mięsnego 4 łyżki roztopionego masła 2 łyżki  bułki tartej 2 łyżki keczupu 15 dkg tartego żółtego sera sól, biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć natrzeć olejem  i włożyć  do brytfanki. Umytą, obraną marchewkę i cebulę włożyć  do…

Cielęcina w sosie pomidorowym

Składniki: 4 plastry cielęciny/po 20 dkg / 2 cebule 3 łyżki mąki 3 łyżki  oleju 10 dkg przecieru pomidorowego ¼ litra bulionu mięsnego 3 ząbki czosnku szczypta cukru ½ łyżeczki rozmarynu sól, pieprz do smaku łyżeczka  papryki ½ szklanki śmietany Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać tłuszcz, plastry…

Marynowany rosbef

Składniki: ½ kg wołowiny 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu 3 łyżki gęstego sosu sojowego 2 łyżki roztopionego masła 30 dkg pomidorów Sposób wykonania: Mięso pokroić w cienkie plasterki w poprzek włókien. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, wymieszać z pieprzem i sosem sojowym, dodać mięso, odstawić na 30 minut do marynowania. 2…