Składniki: 1 średni karp 60 dkg małych ziemniaczków 1 marchewka 1/3 szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki i marchewkę obrać. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojone dzwonka karpia, gotować na małym ogniu. Wsypać…
Tag: Wigilia
Listy
Śledzie w musztardzie z cebulą
by Witold Sierakowski • • 0 Comments
Składniki: 4 filety śledziowe w oleju ½ szkl oleju ½ szkl musztardy 1 cebula kilka listków bazylii Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z olejem i polać nią śledzie pokrojone na kawałki. Następnie posypać je posiekaną cebulą. Udekorować listkami bazylii.
Listy
Śledzie w pomidorach
by Alina Dębiec • • 0 Comments
Listy
Rolmopsy w śmietanie z jabłkiem
by Kornelia Pieczyńska • • 0 Comments
Składniki: 8 filetów śledziowych 1 cebula 1 jabłko ½ cytryny 1 op gęstej śmietany 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku Sposób wykonania: Rolmopsy pokroić w paski i zwinąć w rulony po czym ułożyć je w słoju. Następnie cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce a ogórka posiekać. Dodać do nich śmietanę.…