Składniki: 2 kg wieprzowiny sól pieprz 2 łyżki musztardy olej 2 cebule ¼ l bulionu 1 duży słoik pieczarek w zalewie 350 g sera topionego 1 duży ser camembert 2 pojemniki śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć go razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie wlać…
Tag: wieprzowina
Wieprzowina
Roladki z metką
by Mikołaj Waliszewski • • 0 Comments
Składniki: 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 500 g metki 6 plasterków gotowanej szynki tłuszcz 1 szkl. sosu cygańskiego 1 pojemniczek śmietany 12% 1 pojemniczek śmietany 20% Sposób wykonania: Kukurydze odsączyć i wymieszać ją z pokrojonymi ogórkami i metką. Następnie powstałą masę posmarować na plasterkach szynki i zawinąć w ruloniki. Spiąć je wykałaczką i…
Pizza
Pizza z kawałkami wieprzowiny
by Paweł Grodzicki • • 0 Comments

Ciasto:
- 300 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 450 g jasnej mąki pszennej
- 4 łyżeczki cukru
- 1 opakowanie suszonych drożdży
Dodatki:
- 350 g łopatki wieprzowej
- mąka
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- oregano
- tymianek
- tłuszcz
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 10 małych kolb z kukurydzy
- 1 mały słoik marynowanych cebulek
- 200 g tartej goudy

Schab
Schab z ananasem i brzoskwinią
by Anna Fuchs • • 0 Comments
Składniki: ¼ l czerwonego wina 1 kg schabu 2 cebule margaryna 1 puszka ananasa 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Wino wymieszać z ¼ l wody po czym podgrzać, wówczas dodać mięso i trzymać na małym ogniu około 30 minut. Odstawić do ostygnięcia nie wyjmując z wywaru. Ostygnięte mięso odsączyć, pokroić w plastry i ułożyć w…
Wieprzowina
Sznycle z owocami
by Justyna Turkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu sól pieprz mąka 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki margaryny 1 banan 1 jabłko 4 plastry ananasa 200 ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka curry Sposób wykonania: Plastry mięso lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Następnie obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a potem w…