
Składniki:
- ½ kg mielonego mięsa
- ½ kg poszatkowanej kapusty
- 3 jajka
- 8 łyżek kaszy manny
- 2 torebki ryżu
- cebula
- bułka tarta
- ulubione przyprawy
Zalewa:
- 5 szkl. wody
- mały ketchup
- mały przecier pomidorowy
- sól
- cukier

Składniki: 1 kg białej kapusty ½ kg mielonego mięsa 2 szkl. ryżu ½ szkl. kaszy manny 5 jajek sól pieprz 2 kostki rosołowe mąka przecier pomidorowy Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać mięso, ryż, kasze oraz wbić jajka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z powstałej masy formować pulpety, które obtoczyć w mące…
Składniki: 1 kg biodrówki 2 cebule 2 marchewki 2 kalarepy vegeta olej pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie meso pokroić w plastry, które lekko rozbić i dodać do cebuli. Następnie marchewkę oraz kalarepę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa i cebuli. Całość wymieszać i doprawić…
Składniki: 80 dag wieprzowiny 10 dag suszonych śliwek 10 dag suszonych moreli 2 łyżki masła sól pieprz majeranek sok z cytryny 1,5 szkl. wody Sposób wykonania: Wieprzowinę natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na okolono 50…