Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Żeberka z pieczarkami

Znakomite żeberka z pieczarkami-nikt im się nie oprze. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: żeberek wieprzowych, pieczarek, cebuli oraz czosnku.
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 200 g pieczarek
  • 4 cebul e
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej 
  • 1 łyżeczka papryki ostrej 
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki w marynacie z curry

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na wieprzowe szaszłyki w marynacie z curry. Lista zakupów: mięso wieprzowe, jogurt naturalny, curry, oliwa z oliwek, czosnek. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól 
  • pieprz

Soczysta golonka z kminkiem

Przepisy,  warte wypróbowania. Dziś w roli głównej golonka. Czyli nasz przepis na golonkę z kminkiem. Do jej wykonania oprócz golonki potrzebujesz; kminku, oleju i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 tylnia golonka 
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1  szklanki oleju
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 ząbków czosnku

Wieprzowy szaszłyk Waldka

Masz dziś ochotę na pyszne wieprzowe szaszłyki? Przyrządź je według naszego przepisu. Przepis zawiera: mięso wieprzowe, czosnek, oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • gałązka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz

Soczyste żeberka

Znakomite przepisy na potrawy z wieprzowiny tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na soczyste żeberka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: żeberek wieprzowych, musztardy, ketchupu oraz miodu. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz