Składniki:
- 800 g surowej białej kiełbasy
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki piwa
- musztarda
Składniki: 150 g boczku 200 g gotowanej kiełbasy 500 g fasoli 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 cebule 2-3 łyżki tłuszczu łyżka mąki cukier pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Boczek zalać małą ilością wody i ugotować. W między czasie namoczona fasolę również ugotować. Następnie cebulę pokroić w krążki, które podsmażyć, wówczas dodać do…
Składniki: 4 steki z polędwicy 1 kg ziemniaków średnia cebula 50ml oleju konserwowe chili Na marynatę: 3 łyżki oliwy 5 ząbków czosnku po łyżeczce mielonego pieprzu i kminku po 1/2 łyżeczki chili i ziela angielskiego 2 łyżeczki oregano łyżka octu winnego sól Sposób przygotowania: Czosnek posiekać, zrumienić na oliwie, dodać pieprz ziele angielskie, kminek, chili,…
Składniki: 30 dag. wieprzowiny 3 łyżki przyprawy do gyrosa 3 łyżki oleju 3 łyżki półsłodkiego czerwonego wina Sałatka: 4 pomidory 2 ogórki sałata lodowa 1 sos vinegret do sałatek Przygotowanie: Mięso pokroić na drobne kawałki. Przyprawę wymieszać z olejem i z mięsem. Odstawić na 2 godziny pod przykryciem. Potem mięso usmażyć na wolnym ogniu. Ogórki…