Składniki: karkówka 1 kg ser żółty starty 15 dag papryka słodka w proszku papryka ostra w proszku czosnek 1 ząbek pieprz sól Sposób przyrządzenia: Karkówkę pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Rozgnieść czosnek, natrzeć nim karkówkę, posypać solą i pieprzem, pokropić je oliwą, wstawić do lodówki żeby nabrało smaku na około 1,5 godziny. Następnie…
Tag: wieprzowe
Wieprzowina
Pulpeciki Ilony
by albertos • • 0 Comments
Schab
Schab pieczony Ilony
by albertos • • 0 Comments
Wieprzowina
Sznycel wieprzowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: schab wieprzowy 1 kg jajko 2 sztuki sól pieprz bułka tarta 1/2 szklanki mąka 1/2 szklanki Sposób przyrządzenia: Mięso schabowe wieprzowe należy pokroić w plastry, szerokie i ukośne. Tak pokrojone kotlety należy zbić tłuczkiem, następnie posolić i popieprzyć. Oprószyć mąką i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Sznycle należy smażyć na gorącym oleju.…
Karkówka
Karkówka z blaszki
by Anna Świrydowicz • • 0 Comments
Składniki: do 2kg karkówki ok. 1 kg kapusta kiszona 2 cebule 1/2 kg pieczarek majonez 20 dkg sera żółtego Sposób przyrządzenia: 1. Karkówkę obficie posypać "jarzynką", zostawić na noc w lodówce. Pokroić w plastry. 2. Kapustę kiszoną poddusić do miękkości 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w piórka, ser żółty utrzeć na tarce 4.…