Składniki: 2,5 kg wieprzowiny sól por 2 marchewki 2 cebule Sos: 6 cebul 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ¾ l bulionu sól cukier ocet Sposób wykonania: Mięso włożyć do garnka, dodać pokrojoną marchewkę, por i cebule. Zalać całość 2 l wody, doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć…
Tag: wieprzowe
Wieprzowina
Pieczeń wieprzowa z sosem serowym
by Piotr Pawelski • • 0 Comments
Składniki: 2 kg wieprzowiny sól pieprz 2 łyżki musztardy olej 2 cebule ¼ l bulionu 1 duży słoik pieczarek w zalewie 350 g sera topionego 1 duży ser camembert 2 pojemniki śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć go razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie wlać…
Wieprzowina
Roladki z metką
by Mikołaj Waliszewski • • 0 Comments
Składniki: 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 500 g metki 6 plasterków gotowanej szynki tłuszcz 1 szkl. sosu cygańskiego 1 pojemniczek śmietany 12% 1 pojemniczek śmietany 20% Sposób wykonania: Kukurydze odsączyć i wymieszać ją z pokrojonymi ogórkami i metką. Następnie powstałą masę posmarować na plasterkach szynki i zawinąć w ruloniki. Spiąć je wykałaczką i…
Schab
Schab z ananasem i brzoskwinią
by Anna Fuchs • • 0 Comments
Składniki: ¼ l czerwonego wina 1 kg schabu 2 cebule margaryna 1 puszka ananasa 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Wino wymieszać z ¼ l wody po czym podgrzać, wówczas dodać mięso i trzymać na małym ogniu około 30 minut. Odstawić do ostygnięcia nie wyjmując z wywaru. Ostygnięte mięso odsączyć, pokroić w plastry i ułożyć w…
Wieprzowina
Sznycle z owocami
by Justyna Turkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu sól pieprz mąka 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki margaryny 1 banan 1 jabłko 4 plastry ananasa 200 ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka curry Sposób wykonania: Plastry mięso lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Następnie obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a potem w…