Składniki: 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/ ½ szklanki mąki 2 łyżki oleju 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki szczypta posiekanej kolendry Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio…
Tag: wieprzowe
Żeberka
Wieprzowe żeberka z miodem
by Waldek Dolny • • 0 Comments
Wieprzowina
Mięsne kuleczki do zup
by Lidia Łyczko • • 0 Comments
Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki maggi Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi. Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.
Wieprzowina
Pieczeń z jajkami
by Dawid Bartosiński • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dag pieczonych mięs
- 20 dag słoniny
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- gałka muszkatołowa
- tymianek
- majeranek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- 2 łyżki śmietany kremówki
Wieprzowina
Flaki na soku z kiszonej kapusty
by Wiktoria Bigus • • 0 Comments
Składniki: 1 kg oczyszczonych flaków 8 szklanek soku z kiszonej kapusty 2 duże cebule 2 łyżki mąki 4 łyżki smalcu 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki majeranku pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wrząca wodą i obgotować. Odcedzić i ponownie obgotować, odcedzić, wystudzić i pokroić w…