Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 łyżki miodu 1 łyżka powideł śliwkowych 1 kieliszek sosu z marynowanego imbiru 1 kieliszek białego wytrawnego wina 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Sos z imbiry wymieszać z białym winem oraz sosem sojowym. Doprawić do smaku pieprzem i wylać na żeberka. Ostawić na 1 godzinę.…
Tag: wieprzowe
Listy
Wątróbka z winogornami
by Renata Poseł • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry wątróbki 3 łyżki masła 16 białych winogron sól pietrsuzka pieprz Sposób wykonania; Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym smażyć je na rozgzranym maśle około 3 minut. Po tm czasie oprószyć je solą oraz pieprzem. Dodać winogorna przekrojone na połówki, wymieszać i od razu wyjąć na talerz. Przed podaniem posypać posiekaną natką…
Listy
Kotlety schabowe z cebulową panierką
by Marcelina Wyga • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 4 łyżki ketchupu cebula 3 łyzki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobniutkoposiekac po czym wymieszać ją z ketchupem i olejem. Natsepniekotlety zbić tłuczkiem i posamrowac cebulową masą. Ułożyć na blasze i wstawić do rozgzranego pierkarnika na około 20 minut.
Listy
Schab duszony z jabłkiem
by Natalia Tyburska • • 0 Comments
Składniki: 75 dag schabu 4 kwaśne jabłka łyżka oleju łyżka cukru majeranek sól Sposób wykonania: Schab natrzeć majerankiem oraz solą. Następnie obsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie jabłka pokroić na półplasterki, które posypać cukrem i dodać do schabu. Podlać całość woda i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso podzielić na porcje…