Składniki: ½ kg płatów śledziowych 1 szklanka mleka 5 łyżek oleju 3 średnie cebule 5 łyżek musztardy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ½ szklanki soku z cytryny 2-3 łyżeczki przyprawy curry Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 2-3 godziny, osuszyć i pokroić w paseczki, każdy kawałek posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę…
Tag: Wielkanoc
Listy
Śledzie ze śliwką w majonezowo-musztardowym sosie
by Zofia Cebo • • 0 Comments
Składniki: 8 filetów śledziowych 1 szklanka mleka 25 dkg suszonych śliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego ½ szklanki majonezu 2 pory/ białe części/ Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć w mleku na około 2 godziny, osuszyć i pokroić na paseczki. Pory umyć, i pokroić w talarki, ułożyć w salaterce. Śliwki sparzyć, odcisnąć i pokroić w cieniutkie paseczki, ułożyć…
Listy
Śledź w oleju i pomidorach
by Lidia Jędrusiak • • 0 Comments
Listy
Marynowane śledziki z grzybkiem
by Celina Noszczyk • • 0 Comments
Listy
Śledzie w pomidorach Iwony
by Teresa Perczyńska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów śledzi solonych 1 szklanka mleka 2 jabłka olej do smażenia sok i starta skórka z cytryny szczypta majeranku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ostra mielona czerwona papryka sól, cukier, pieprz do smaku pęczek zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w mleku, osączyć. Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki,…



