
Składniki:
- 1 kalafior podzielony na różyczki
- 1 brokuł podzielony na różyczki
- 1 szklanka mleka
- 1,5 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka tartego parmezanu
- sól, pieprz biały

Składniki: 2 puszki konserwowego groszku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ puszki skondensowanego mleka sól, cukier do smaku ½ szklanki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Groszek osączyć na sicie. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem z groszku, zagotować. Dodać skondensowane mleko , przyprawić solą i cukrem do smaku, wymieszać z groszkiem i zagotować.…
Składniki: 1 kg fasolki szparagowej / może być mrożona / 25 dkg wędzonego boczku 1 łyżka oleju sojowego 1 szklanka śmietany 18 % sól, cukier, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Boczek pokroić w słupki i lekko obrumienić. Ugotowana fasolkę odcedzić na sicie i…
Składniki: 1 kg dyni 4 strąki czerwonej papryki 2 duże cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta mielonej czerwonej papryki sól, cukier, pieprz do smaku ½ szklanki oleju sojowego 2 łyżki mąki Sposób przyrządzenia: Dynię umyć, usunąć gniazda nasienne, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki , oprószyć mąką i lekko obrumienić na tłuszczu. Paprykę…