Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywa

Zapiekany kalafior Aldony

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: warzywa. Tym razem kalafior w roli głównej. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: kalafiora, mleka, żółtego sera i gałki muszkatołowej. 
 

Składniki:

  • 1 główka kalafiora
  • 50 g masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szkl mleka
  • 150 g sera żółtego
  • ½  łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli

Kolejna propozycja na znakomitego kurczaka. Będziesz zaskoczony jaki pyszny. Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, fasolkę szparagową, cebulę i czosnek. 
 

 

Składniki:

  • ½  op mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 pierś kurczaka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ łyżeczki chilii
  • sól
  • pieprz 

Faszerowane bakłażany Danuty

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne faszerowane bakłażany. Do wykonania tego przepisu oprócz bakłażanów potrzebujesz: ryżu, mięsa mielonego, cebuli i pomidorów.   
 

Składniki:

  • 5 bakłażanów
  • 2 szkl gotowanego ryżu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 5 łyżek oleju
  • 10 łyżek śmietany 32%
  • 20 dag startego sera parmezan
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz

Placuszki z cukinii Nataszy

Pyszne chrupiące placuszki z cukinii. Wypróbuj nasz przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: cukinii, marchewki, cebuli, jajka i oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz 

Zapiekany kalafior Kornelii

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na pyszny zapiekany kalafior. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalafiora, mleka, parmezanu i bułki tartej.  
 

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 50 g masła
  • 35 g mąki pszennej
  • 375 ml gorącego mleka
  • 80 g parmezanu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól