Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane bakłażany Danuty

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne faszerowane bakłażany. Do wykonania tego przepisu oprócz bakłażanów potrzebujesz: ryżu, mięsa mielonego, cebuli i pomidorów.   
 

Składniki:

  • 5 bakłażanów
  • 2 szkl gotowanego ryżu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 5 łyżek oleju
  • 10 łyżek śmietany 32%
  • 20 dag startego sera parmezan
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany dokładnie oczyścić.
    Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć z nich miąższ. 
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.
    Lekko ją przesmażyć po czym dodać mięso mielone.
    Trzymać na ogniu, aż mięso ładnie zbrązowieje.
    Wówczas dodać pomidory z puszki i razem trzymać jeszcze chwile na ogniu.
    Następnie zdjąć patelnie z ognia i dodać do niej miąższ z bakłażanów.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem wypełnić bakłażany.
    Następnie śmietanę wymieszać razem z startym serem.
    Polać bakłażany i posypać jeszcze natką pietruszki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 45 minut. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *