Kolejna propozycja na znakomitego kurczaka. Będziesz zaskoczony jaki pyszny. Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, fasolkę szparagową, cebulę i czosnek.
Składniki:
- ½ op mrożonej fasolki szparagowej
- 1 pierś kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- 1 cebula
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki chilii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulę drobno posiekać a czosnek przetrzeć przez praskę.Polać całość oliwą z oliwek.Dodać jeszcze musztardę, sok z cytryny oraz chilii.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso i marynować około 1 godziny.Po tym czasie wrzucić mięso na patelnie.Trzymać na ogniu, aż się ładnie zarumieni.W miedzy czasie wrzucić fasolkę szparagową na osolony wrzątek i gotować do miękkości.Gotową rozłożyć na talerz.Obok niej ułożyć kurczaka.Całość skropić sosem sojowym.
Liczba porcji: 4